Länkbygge Tips

  • Home
  • Länkbygge Tips

7 Link Building Tips För Nybörjare

Fin konsthandlare.
Inredningsdesignföretag.
Panic room installatörer.
Säkerhetsföretag.
Högklassiga resebyråer.
Det här ”sträckandet” kan användas för prospektvinklarna, dvs vem du kommer att nå ut till. Men det kan också användas för länkbart material för aktiv länkbyggande och passiv länkbyggande.

Ett exempel är statistikstycken. En statistikstycke är en enkel sammanställning av dina och andra människors statistik kring ett visst ämne, bransch och / eller niche.

Målgruppen för en sådan bit är inte dina kunder; det är människorna som skriver för dina kunder och / eller dina prospekter.

Dessa utgivare måste göra sin läxa, och din statistikstycke sparar dem tid för att söka efter fakta online. Så de tar upp några av de fakta du nämnde, skriver biten och hänvisar till dig som källa.

Du kan öka dessa bitar genom aktiv länkbyggande eller löpande annonser. Men vid någon punkt kommer de att börja attrahera länkar på egen hand.

Kolla dina tal och artiklar runt om dessa statistikstycken; hon är den ultimata drottningen av statistikstycken!

  1. Multifaceted Prospektering
    När du precis har börjat med prospektering brukar du börja med en av två tillvägagångssätt: konkurrentbaklänkar eller riktade sökord.

I det första tillvägagångssättet granskar du baklänkarna från dina direkta eller indirekta konkurrenter och når ut till de webbplatserna eller liknande.

När prospektering baseras på målinriktade sökord söker du efter webbplatser som rankar för de sökord du vill rikta in dig på och når ut till dem. Du kan också kontrollera deras baklänkprofiler och träffa upp dessa prospekter.

Dessa två tillvägagångssätt är viktiga, och du bör definitivt göra dem. Men kom ihåg, dina konkurrenter gör samma sak.

Så om du vill göra din prospektering mer kreativ, ta reda på vilka slags webbplatser och företag din publik gillar. Skapa sedan en lista över prospekter från den gruppen.

På så sätt kan du upptäcka nya möjligheter och nå ut till fler människor.

Till exempel, om du är en kaffebrännare, kan du lista alla företag som har (del av) publik:

Sektion: SEO